Trifle rapide cu capsune

“Saptamana capsunelor” continua cu o reteta de trifle, desert englezesc facut din fructe, crema, aluat pufos, frisca si eventual jeleu, aranjate in straturi. Bucatile de genoise sau pandispan sunt insiropate cu suc de fructe si/sau alcool (Porto, Sherry sau lichior). Scotienii au o varianta de trifle cu whisky sau Drambuie (lichior cu aroma de miere, ierburi si mirodenii), dar exista si o varianta creola cu rom sau vin rosu. Eu am pus Disaronno, lichior italienesc dulce-amarui si foarte parfumat, dar il puteti inlocui cu rom sau, daca vreti sa oferiti trifle copiilor, puteti face un sirop din apa, zahar si un pic de suc de lamaie.

Apoi, eu am folosit “resturile” de blat simplu (genoise) ramase de la Tortul cu capsune si crema diplomat. Iar, pentru ca mi-am propus sa fac rapid triflele, am folosit o budinca la plic. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti pregati o crema de vanilie, gen crema patiserie. In cazul in care nu vreti sa faceti genoise, o varianta si mai rapida este sa folositi biscuiti crocanti (digestivi sau cu cereale) ori piscoturi. De asemenea, puteti face triflele in doi-timpi si trei miscari daca apelati si la o crema instant care se face la rece (economisiti, astfel, timpul necesar racirii cremei).

In ceea ce priveste “montarea” desertului, eu am optat pentru pahare si, implicit, portii individuale. Puteti face insa si o trifla mare, intr-un bol de sticla. Important este sa se vada bine straturile colorate :).

Ingrediente (pentru 6 portii):
– biscuiti crocanti / blat de tort 200 g
– Disaronno 90 ml
– capsune 500 g
– smantana neindulcita pentru frisca 150 ml
– zahar pudra 50 g + 3 linguri
– zahar vanilinat 1/2 pliculet
– praf budinca de vanilie 1 plic
– lapte 500 ml

Trifle rapide cu capsune

Pregatiti budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic: amestecati praful de budinca cu 3 linguri de zahar pudra si 4 linguri de lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert. Cand incepe sa fiarba, puneti laptele, putin cate putin, peste amestecul de budinca si zahar. Omogenizati si puneti inapoi, pe foc. Amestecand continuu, lasati pana se ingroasa. Opriti focul si lasati sa se raceasca total. Cand s-a racit, omogenizati un pic budinca inainte de a o pune in pahare. Puneti pe fundul paharului un strat de biscuiti/blat, insiropati cu o lingura de alcool sau de sirop cu lamaie. Asezati peste blat/biscuiti, un strat de capsune, taiate bucati, apoi un strat de crema de vanilie. Urmeaza inca un strat de blat insiropat si inca un strat de capsune.

Trifle rapide cu capsuneTrifle rapide cu capsune

Puneti deasupra, eventual cu spritul, frisca. Ornati cu o capsuna, taiata felii. Tineti triflele la frigider pana in momentul servirii. Este indicat sa fie consumate in aceeasi zi.

Trifle rapide cu capsune

Iata si o trifla intr-un pahar de cognac :D.

Trifle rapide cu capsune

Calorii: 180 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    7 Raspunsuri pentru “Trifle rapide cu capsune”

  1. Cat de bine arata… caloriile deja nu au nici cea mai mica importanta..
    Te invit cu drag sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care o gazduiesc luna aceasta pe blogul meu. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele.. poate iti fac cu ochiul si ne incanti cu o reteta 😉 Pupici si o zi frumoasa..

  2. Dino says:

    Pai, draga mea, eu deja am postat o reteta-raspuns la provocarea ta. E vorba de muschiuletul de porc in stil marocan cu garnitura de couscous cu menta :D. Si mi-am amenintat deja cititorii ca va “ploua” cu retete cu menta in perioada urmatoare! Urmeaza sa le postez cum termin “Saptamana capsunelor” 🙂

  3. deja a inceput ploaia.. in gurita mea cel putin.. astept furtuna care se preconizeaza ;))) sarumana pentru participare!! sa-mi trimiti datele Andreea.. Pupici

  4. A.. stai ca m-am reintors.. nu stiam de ce tot inghiteam in sec dupa ce am inchis pagina… Trifle-ul asta e vinovat !!! arata demential.. Iti fur si eu o capsuna si=am fugit !! Pupici

  5. Dino says:

    Eu multumesc pentru invitatie. Normal ca nu ratez asa ceva :D. Cum imi fac damblaua cu “Saptamana capsunelor”, incep retetele cu menta. Si trimit si datele. Parol. Cat despre trifle, din partea mea ai o portie intreaga nu doar o capsuna. Pupici si noapte buna!

  6. Sarumana atunci !! il pap rapid.. sa nu te razgandesti ;)) hmmm ce bun e !!

  7. Dino says:

    Cum sa ma razgandesc?! Nici vorba. Ba chiar ridic miza 😀

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review