Salata de couscous cu grapefruit si feta

Mai sunt doar cateva zile pana pasim in vara calendaristica. Cea din termometre s-a instalat deja si te imbie la vacanta. Este momentul sa profitam la maximum de fructe si legume, de salatele si mancarurile mai usoare. Iar aceasta salata se potriveste perfect. Explozia de culori din farfurie te ispiteste sa gusti si sa te lasi cucerit de combinatia armonioasa de arome. La prima vedere, poate parea ciudata alaturarea de couscous, grapefruit roz, ceapa verde si branza feta. Va asigur insa ca este delicioasa, iar menta nu face decat sa accentueze impresia de proaspat, de vara.

Salata este foarte sanatoasa datorita legumelor folosite, dar si grapefruitului, considerat fructul ideal in diete. Iar branza feta asigura un plus de gust si de consistenta, facand din aceasta combinatie solutia perfecta pentru o cina tarzie.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– couscous 250 g
– ceapa verde 1 legatura (110 g)
– ardei gras rosu 1 buc. (180 g)
– ardei gras galben 1 buc. (150 g)
– grapefruit roz 1 buc. (370 g)
– branza feta 200 g
– supa de legume 350 ml (facuta in casa sau dintr-un cub)
– menta 1 lingura rasa (daca aveti proaspata, cu atat mai bine)
– ulei de masline extravirgin 1 lingura
– piper multicolor proaspat rasnit

Salata de couscous cu grapefruit si feta

Pregatiti supa de legume. Puneti couscousul intr-un bol mai mare, potrivit de adancime. Daca folositi, ca mine, menta uscata, amestecati-o cu couscousul (ca sa infuzeze). Turnati supa fierbinte peste couscous si lasati cateva minute, pana cand supa este absorbita, iar couscousul s-a umflat. Rasfirati-l cu o furculita. Puneti ardeii grasi, curatati de cotor si seminte, spalati si taiati cubulete.

Salata de couscous cu grapefruit si fetaSalata de couscous cu grapefruit si feta

Puneti si ceapa verde (curatata, spalata si taiata rondele), precum si pulpa grapefruitului (curatata de orice bucatica de pielita alba, pentru a nu fi prea amara salata). Este indicat sa extrageti pulpa grapefruitului deasupra bolului, pentru a nu pierde din sucul delicios. Amestecati usor. Adaugati branza feta (cubulete), uleiul de masline si rasniti un pic de piper multicolor. Daca nu folositi menta uscata, este momentul sa adaugati in salata si menta proaspata.

Salata de couscous cu grapefruit si fetaSalata de couscous cu grapefruit si feta

Serviti salata imediat. Poate fi pastrata in frigider timp de cateva zile.

Salata de couscous cu grapefruit si feta

Calorii: 122 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    4 Raspunsuri pentru “Salata de couscous cu grapefruit si feta”

  1. Andi says:

    Foarte interesanta salata, am preparat-o si eu astazi.
    Am folosit menta proaspata dar s-a simtit destul de putin aroma, cred ca trebuie o cantitate mai mare fata de cea uscata.

    Sigur o s-o mai pregatesc, si astept alte si salate revigorante de la gurmandino :).

  2. Dino says:

    Ma bucur ca ti-a placut salata, Andi :). Intr-adevar, menta proaspata este mai putin parfumata decat cea uscata. De altfel, se spune ca proportia pentru a obtine aceeasi intensitate a aromei este de 3 la 1. Adica, 3 lingurite de menta proaspata, de pilda, fac cat o lingurita de menta uscata. Totusi, cel mai bine este sa pui plante aromatice, mai ales in salate, dupa propriul gust. Mai ales ca ele nu trebuie sa estompeze celelalte arome. Promit sa incerc sa prezint si alte salate fresh 🙂

  3. Iulia says:

    O sa prepar si eu azi. Multa lume a ramas socata ca nu stiu sa prepar couscous. E atat de simplu la naiba. Doar torn supa fierbinte.

  4. Dino says:

    Esti “mortala” :). Dar, intr-adevar, este foarte simplu de preparat couscous-ul. Sa ai doar grija sa masori couscous-ul si apa/supa cu aceeasi cana. Pup!

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review