Risoni cu legume coapte, feta si busuioc

Cand am vazut reteta la Mihaela, mi-am zis in gand: Trebuie sa o fac si eu! Prea arata bine si suna tentant. Si, acum, pot sa va spun ca este si foate buna combinatia. In linii mari, as considera aceasta bunatate surata de primavara-vara a Salatei de legume coapte si paste cu feta, salata cu parfum de toamna. Diferenta vine de la legumele folosite si de la busuiocul care parfumeaza imbatator combinatia. In plus, pastele fundite sunt inlocuite de risoni sau orzo, acele paste mici, ca niste boabe de orez mai mari. De altfel, orzo este supranumit “orez italian”.

In ceea ce priveste prepararea retetei, pot sa va spun ca nu ridica deloc probleme si nici nu necesita prea mult timp. Mihaela spunea ca a pregatit orzo cu legume la cuptor pe post de garnitura la mielul de Paste. Mie mi s-a parut insa suficient de consistenta combinatia pentru a o consuma ca atare, de sine statatoare. Si, apropo, merge de minune pentru un pranz rapid la serviciu. Tot ca o diferenta fata de reteta Mihaelei, eu am preferat sa coc vanata, taiata rondele, intr-o tigaie-gratar. Aceasta pentru ca, acum ceva vreme, am incercat sa coc vanata, bucatele, intr-o tava in cuptor si nu am fost multumita de rezultat (mi s-a parut uscata vanata si usor cauciucata). De asemenea, am incercat sa fac reteta cu un pic mai putina grasime, chiar daca uleiul de masline este sanatos.

Ingrediente:
– risoni 250 g
– vanata 1 buc. (500 g)
– ardei gras rosu 1 buc. (185 g)
– ardei gras verde 2 buc. mai mici ( 160 g)
– ceapa rosie 2 buc. (115 g)
– usturoi 2 catei
– ceapa verde 1 legatura (110 g)
– branza feta 350 g
– ulei de masline 8 linguri (120 ml)
– suc de lamaie 80 ml
– seminte de pin 35 g
– busuioc verde 1 lingura
– sare, piper

Risoni cu legume, feta si busuioc

Incingeti cuptorul la 210 grade Celsius. Puneti mai multa apa la fiert, cu sare, intr-o oala. Cand fierbe apa, puneti risoni si fierbeti-le timpul indicat pe cutie. Intr-o tava mai mare, puneti ceapa rosie si ardeii, bucatele. Adaugati usturoiul taiat marunt, un pic de sare si de piper, precum si trei linguri de ulei de masline extra virgin. Amestecati cu o spatula si bagati in cuptor. Lasati 25-30 de minute, avand grija sa mai intoarceti legumele cu spatula. In paralel, pulverizati o tigaie-gratar cu ulei de masline. Cand tigaia s-a incins, pe foc potrivit, puneti vanata, taiata rondele de circa un cm grosime. Eu i-am curatat partial si coaja. Pulverizati inca un pic de ulei de masline. Cand s-au rumenit pe o parte, intoarceti rondelele.
Risoni cu legume, feta si busuiocRisoni cu legume, feta si busuioc
Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le si puneti-le intr-un castron mare. Rasturnati peste ele legumele coapte in cuptor (cu tot cu sucul care se strange in tava). Taiati rondelele coapte de vanata in bucati si puneti-le peste risoni, ceapa si ardei. Intr-un castronel, faceti o vinegreta acrisoara, din 4 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, un pic de sare si de piper macinat (proportia clasica de la vinegreta, 3 la 1, nu este respectata, dar avem nevoie de un sos un pic mai acrisor). Turnati peste paste si legume si amestecati. Lasati sa se raceasca, inainte de a adauga ceapa verde (curatata, spalata si taiata bucatele), busuiocul (taiat marunt), branza feta (cubulete) si mugurii de pin (rumeniti usor, separat, intr-o tigaie).

Risoni cu legume, feta si busuiocRisoni cu legume, feta si busuioc

Serviti la temperatura camerei.

Risoni cu legume, feta si busuioc

Calorii: 178 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    2 Raspunsuri pentru “Risoni cu legume coapte, feta si busuioc”

  1. Mihaela says:

    Ma bucur ca ti-a placut reteta, si vad ca ai adaugat si muguri de pin, cred ca au fost deliciosi 🙂 O zi frumoasa sa ai!

  2. Dino says:

    Daaaa… a fost super. Am pus, intr-adevar, si muguri de pin. Dupa prajire, au capatat un gust dulceag, delicios :D. Multumesc si iti urez si tie o zi frumoasa in continuare!

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review