Odata scapati de iarna, chiar daca nu tinem intreg postul Pastelui, putem incerca sa introducem in alimentatia noastra cat mai multe legume, crude, fierte sau coapte, obtinand astfel si preparate cu un numar mai mic de calorii. Adica, impuscam doi iepuri dintr-un foc: detoxifiem si vitaminizam organismul si, simultan, putem pierde din kilogramele acumulate in timpul iernii. Va propun, asadar, o reteta simpla, dar gustoasa de pilaf cu praz si rosii, care poate fi mancat ca fel principal sau pe post de garnitura, langa o friptura slaba, in cazul in care nu tineti post.
Daca doriti si mai multe legume, aveti solutia Pilafului sarbesc cu ciuperci. In ceea ce priveste pregatirea, pilaful cu praz se face foarte usor si nici nu necesita mari abilitati culinare. Trebuie sa luati insa in calcul, cand estimati timpul necesar prepararii, ca pilaful sta 40-50 de minute in cuptor. Bine, daca va grabiti tare, il puteti face si deasupra, pe aragaz, dar mie mi se pare ca este mai bun fiert si scazut pe indelete in cuptor.
Ingrediente:
– praz 1 buc. mare (175 g)
– ceapa 1 buc. mare (130 g)
– orez cu bob rotund 200 g
– ulei 3 linguri
– rosii 3 buc. (310 g)
– supa de legume 700 ml (dintr-un cub concentrat)
– sare, piper
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Incingeti uleiul intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor si caliti ceapa, taiata felii. Adaugati prazul, curatat, spalat si taiat rondele.
Separat, pregatiti 700 ml de supa de legume dintr-un cub concentrat. Cand prazul s-a inmuiat, puneti orezul, spalat si scurs. Lasati-l cateva minute, pana cand devine translucid. Adaugati rosiile taiate cubulete.
Turnati 600 ml de supa, potriviti de sare si puneti un pic de piper. Bagati cratita in cuptor si lasati 40-50 de minute sau pana cand orezul este fiert. Verificati din cand in cand si, daca nu mai are suficienta zeama, completati cu supa ramasa.
Puteti servi pilaful cald, dar si rece.
Calorii: 108 kcal / 100 g.
[…] Retete de post: • Caponata – “Salata” siciliana cu vinete • Cartofi prajiti mai prietenosi cu silueta • Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi • Fasole batuta cu ceapa calita • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume coapte • Sarmale de post cu ciuperci • Mucenici muntenesti (dobrogeni) • Guacamole – Chip ‘n Dip • Pilaf cu legume (pilaf sarbesc) • Mancare de mazare • Ardei umpluti cu orez si legume • Mix de orez salbatic si basmati cu sofran • Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi • Mancare de praz cu masline • Pilaf cu praz si rosii […]
Gata asta fac maine si mai fac supa de pui a la grec
Mult spor la pregatiri atunci :). Chiar ma intrebam cum de nu mai am nici un semn de la tine.
Off , poate ne auzim cumva