Supa crema de sparanghel

De mult timp aveam chef de o supa cremoasa de sparanghel. Dar, fie ca nu gaseam in magazin sa cumpar, fie manunchiul de sparanghel era la un pret piperat. In cele din urma, am gasit la un pret un pic mai rezonabil si m-am incumetat sa iau. Cultivat de egipteni, greci si romani, sparanghelul poate fi intalnit in cartea cu retete a lui Apicius, din secolul IV d.Hr. O vreme si-a pierdut din popularitate, pentru a reveni in forta in secolul al XVII-lea. Are putine calorii si este o sursa de vitamina B6, calciu, magneziu, zinc si fibre, ceea ce-l face si mai valoros. De altfel, sparanghelul alb este supranumit si “aur alb” :).

Capatul lemnos al sparanghelului se indeparteaza, de regula, iar o varianta la indemana este sa tineti firul de sparanghel cu ambele maini si sa-l curbati pana se rupe singur de unde incepe partea lemnoasa. Apoi, daca doriti il puteti decoji cu aparatul pentru cartofi si morcovi. Eu, una, am preferat sa-l spal foarte bine si sa nu-l decojesc, pentru a nu arunca si mai mult din el. In ceea ce priveste prepararea supei crema de sparanghel, exista diferite retete, inclusiv cu iaurt, lamaie si parmezan. Eu va propun insa o reteta simpla, cu cat mai putine ingrediente, pentru a savura din plin aroma sparanghelului.

Ingrediente:
– sparanghel 400 g
– ulei de masline 2 linguri
– ceapa 2 buc. (100 g)
– supa de pui 600 ml (dintr-un cub)
– smantana lichida 70 ml
– sare, piper

Supa crema de sparanghel

Curatati sparanghelul, spalati-l bine si stergeti-l de apa. Incingeti uleiul intr-o cratita, pe foc mediu. Puneti ceapa taiata felii si caliti doua-trei minute, pana cand se inmoaie, dar fara a se rumeni. Adaugati sparanghelul, amestecati si lasati inca doua-trei minute.

Supa crema de sparanghelSupa crema de sparanghel

In paralel, pregatiti supa (de pui sau, daca tineti post, de legume) din 600 ml de apa si cubul concentrat. Turnati supa fierbinte peste sparanghel. Aduceti la punctul de fierbere, dati focul mic, acoperiti cratita si lasati sa fiarba incet, 7-10 minute sau pana cand sparanghelul este patruns. Opriti focul si, cand s-a racit un pic, pasati bine cu blenderul. Puneti inapoi in cratita, adaugati smantana lichida, puneti un pic de piper si, daca este cazul, de sare.

Supa crema de sparanghelSupa crema de sparanghel

Serviti supa crema fierbinte, cu crutoane.

Supa crema de sparanghel

Calorii: 66 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    2 Raspunsuri pentru “Supa crema de sparanghel”

  1. Simpla si foarte gustoasa!

  2. […] Supa crema de sparanghel (puneti supa de legume in locul supei de pui si, respectiv, smantana […]

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review