Pasta de macrou afumat cu arpagic

Inca un aperitiv rapid, dar de efect, perfect pentru o masa tip bufet. Se face cat ai zice “peste” si poate fi servit sub forma de canape. In plus, este sanatos si sta destul de bine si la capitolul numar de calorii, in conditiile in care am folosit o crema de branza usor degresata (15% grasime). Pentru un plus de rafinament, inlocuiti macroul afumat cu pastrav afumat. In ceea ce priveste prepararea, scapati “mai ieftin” ca timp daca cumparati fileuri. Merg foarte bine si trunchiurile intregi de peste doar ca trebuie atunci atentie sporita la indepartarea oaselor.

Reteta este preluata din revista BBC Good Food. Din cantitatile de mai jos, mi-au iesit aproape 50 de mini-tartine.

Ingrediente:
– crema light de branza 250 g
– fileuri de macrou afumat 4 buc. (300 g)
– suc de lamaie
– arpagic verde 20 g
– piper alb macinat

Pasta de macrou afumat cu arpagic

Puneti macroul intr-un castron, curatandu-l de eventualele oase si bucati de piele. Cu o furculita, faramitati pestele. Puneti crema de branza si un pic de piper alb. Omogenizati foarte bine. Adaugati arpagicul verde (chives), spalat, sters de apa si taiat marunt. Pastrati un pic de arpagic pentru decor. Puneti, dupa gust, suc de lamaie (una, doua linguri). Amestecati si bagati la rece pana in momentul servirii.

Pasta de macrou afumat cu arpagicPasta de macrou afumat cu arpagic

Serviti pateul de peste afumat pe bucatele mici de paine prajita sau pe biscuitei. Ornati canapeu-urile cu arpagicul pastrat.

Pasta de macrou afumat cu arpagic

Calorii: 182 kcal / 100 g.

Va recomand si:

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Pasta de macrou afumat cu arpagic”

  1. […] • Pasta de macrou afumat […]

Leave a Reply