Mini-eclere cu crema de branza si somon fume

Daca va place somonul mult, asa cum imi place mie, nu ratati acest aperitiv delicios si relativ usor de facut. Am zis “relativ” pentru ca este foarte usor de pregatit pasta de branza si somon, parfumata cu marar. Daca decideti sa o serviti ca atare, in boluri frumos aranjate, scapati ieftin ca timp si munca. Daca o puneti pe bucatele de paine prajita, munciti un pic, iar daca o serviti in “cochilii” de mini-ecler veti avea ceva mai mult de munca. Partea cu taiatul si umplutul mini-eclerelor este cea un pic mai migaloasa, dar va asigur ca merita efortul.

Singura “problema” a acestui aperitiv este ca are tendinta de a disparea rapid de pe masa :). Cat priveste umplerea mini-eclerelor, indicat este sa umpleti doar cate aveti de gand sa serviti o data. “Cojile” de ecler se pot pastra intr-o cutie, intr-un loc racoros, iar crema “rezista” foarte bine in frigider pentru doua-trei zile.

Ingrediente:
– lapte 100 ml
– unt 80 g
– faina 100 g
– oua 4 buc.
– somon fume 150 g
– crema de branza 350 g
– marar 1 legatura mica
– sare, piper
– eventual mac (pentru presarat pe deasupra eclerelor)

Mini-eclere cu crema de branza si somon fume

Intr-un bol, puneti crema de branza (scurgeti-o de zer, daca este cazul; daca folositi ce am folosit si eu, nu este nevoie). Adaugati somonul fume, taiat in fasii cat mai subtiri, de circa 3 cm lungime. Amestecati bine, adaugati piper si mararul spalat si tocat marunt. Bagati pasta in frigider pana in momentul umplerii mini-eclerelor.

Mini-eclere cu crema de branza si somon fumeMini-eclere cu crema de branza si somon fume

Pregati un Pate a choux, conform retetei de AICI, din 100 ml lapte, 100 ml apa, 80 g unt, un pic de sare, 100 g faina si 3 oua (al patrulea va servi pentru ungerea mini-eclerelor). Aluatul rezultat, puneti-l intr-un sprit si faceti bastonase, de 1-1,5 cm grosime si 5-6 cm lungime (nu uitati ca aluatul se umfla). Dati pe deasupra cu ou batut si presarati macul. Bagati in cuptor, iar cand sunt coapte mini-eclerele puneti-le pe un grilaj sa se raceasca total.

Mini-eclere cu crema de branza si somon fumeMini-eclere cu crema de branza si somon fume

Pentru a le umple, taiati cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit cate un capacel la fiecare mini-ecler in parte. Puneti compozitie cu ajutorul unei lingurite, iar deasupra asezati capacul. Serviti imediat mini-eclerele. Mai trebuie spus ca, din cantitatile mentionate, mi-au iesit 40 de mini-eclere.

Mini-eclere cu crema de branza si somon fume

Calorii: 298 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    7 Raspunsuri pentru “Mini-eclere cu crema de branza si somon fume”

  1. […] • Salata de bouef cu maioneza light • Mini-eclere cu crema de branza si somon fume […]

  2. ioana says:

    Buna, poti sa-mi spui, te rog, daca cu aceasta crema ai umplut toate cele 40 de eclere? adica a ajuns in cantitatile prezentate mai sus?multumesc

  3. Dino says:

    Buna, Ioana. Da, crema mi-a ajuns pentru a umple cele 40 de mini-eclere. Rezulta cam 500 g de crema de branza cu somon, iar eclerele sunt mici, mici (1-1,5 cm latime si 5 cm lungime). Iti intra cam o lingurita in fiecare mini-ecler. Daca vrei insa sa fii sigura (ca masura de precautie in cazul in care iti ies mai marisoare eclerele), poti pune: 500 g de crema de branza si 250 g de somon afumat.

    Daca imi mai permiti o parere, eu as face calculul, in cazul unui bufet, astfel: nr. de invitati x 2 mini-eclere. Adica, la cei 30 de invitati pe care spuneai ca ii aveti sambata, ar fi necesare macar 60 de mini-eclere. Spor la pregatiri!

  4. ioana says:

    Orice parere de specialist o accept cu multa placere caci am nevoie! Vreau sa fac de pe blogul tau aceste mine eclere, apoi pasta de macrou afumat cu arpagic , pate dn ficat de pui cu tarhon si cognac, salata cartofi orientala. O sa mai am nelipsita salata de vinetre, de ciuperci, oua umplute, ceva mezeluri pt amatori, chiftele, branzeturi, legume. Apoi pui la gratar cu salate si tortul. Sper ca ajunge la 23 adulti si 8 copii.Sper sa reusesc sa le fac!!!!!
    Acum pt pateul din ficat am o intrebre: pot sa inlocuiesc arpagicul cu ceapa verde caci nu am gasit arpagic? Pe ce felii de paine ai pus acest ficat? Ce dimensiuni are aproximativ o felie ca sa arate asa ca in imaginea ta? Trebuie prajita?
    Multumesc pt ajutor si orice parere imi e de ajutor!

  5. Dino says:

    In primul rand, multumesc pentru aprecieri! Esti foarte draguta, dar nici pe departe nu ma consider un specialist. Sunt multe, multe lucrurile pe care le mai am de invatat :). Apoi, in privinta meniului, zic eu ca sunt suficient de multe si de diversificate felurile pe care ti le-ai propus. O singura sugestie imi vine in minte, mai ales ca predomina adultii: Carnaciori picanti in foietaj. Se pot infasura inainte in aluat, iar atunci doar sa-i bagi in cuptorul incins. Ai avea astfel si un aperitiv cald pe langa cele reci si ai putea renunta la mezeluri.

    In privinta intrebarilor, pateul de ficat nu are arpagic verde, ci ceapa esalota, pe care o poti inlocui cu ceapa normala. Pasta de macrou afumat are arpagic verde (chives). Il gasesti, daca vrei, la pungute, in marile magazine. In extremis, poti pune si ceapa verde, doar ca va fi mai pronuntat gustul de ceapa si trebuie sa o taie marunt, marunt (sa nu se simta bucati mari in pasta).

    Si pateul de ficat, si pasta de macrou le-am pus pe paine prajita cumparata ca atare. O gasesti in Mega Image, sub numele de “mini-toast”, la pachete cu 40 de bucati. Sunt foarte bune si te scapa de prajitul painii :).

  6. ioana says:

    Da, am confundat arpagicul din retete cand ti-am scris dar mi-ai dat raspunsul care ma interesa. Referitor la mini toast noi nu avem Mega Image (sunt din provincie:).O sa dam o fuga prin Real, Carrefour,metro.
    Ma gandeam pasta de peste sa o las intr-un bol , iar pateul sa-l pun pe mini toast. daca nu gasesc o sa tai o felie de paine in doua. Pe mine timpul ma preseaza cu un bebe care tot plange si o fetita fff energica e cam greu. Si mai am si de onorat cu prezenta astazi 2 onomastice. Spuneai ca port sa fac pastefe cu o zi inainte si sa le pastrez in frigider pana maine? Se pastreaza gustul, nu lasa apa cele cu crema de bramza? Vai, sper ca nu te-am deranjat cu atatea intrebari…..

  7. Dino says:

    Nu ma deranjezi deloc cu intrebarile. Chiar ma bucur ca pot ajuta, chiar si cu un sfat :). Pasta de macrou afumat se poate face fara probleme cu o zi inainte. Isi pastreaza gustul, iar daca isi lasa cumva un pic de zeama, este suficient sa o omogenizezi cu o furculita. Pentru a limita la maximum posibilitatea de a-si lasa zeama, iti recomand o crema de branza scursa bine (gen Philadelphia).

    Cat despre painea prajita, mi-e teama ca asa bucati mici (cam de 4×4 cm) gasesti numai in Mega Image. In celelalte hypermarketuri, gasesti felii mai mari de paine prajita (cam de doua ori dimensiunea). Si nu cred ca merge sa le tai in jumatate sau sferturi pentru ca, fiind prajite, se vor sfarama. Daca vrei sa fie mici bucatelele de paine, poate ar fi mai bine sa le lasi neprajite si tai in patru o felie de toast normala. Oricum ar fi, este indicat ca pateul sa-l pui pe paine cu putin timp inainte de a-l servi pentru ca, chiar daca este foarte dens, risti sa se inmoaie painea. Aaa, sa nu uit, pateul trebuie sa stea macar doua ore la frigider pentru a capata consistenta dorita si a-l putea pune, cu spritul sau nu, pe paine. O zi frumoasa si sport la pregatiri!

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review