Salata de legume coapte cu paste si feta

O salata cu parfum de toamna, savuroasa si sanatoasa, perfecta pentru un pranz rapid in pauza de masa de la serviciu sau pentru o cina tarzie. Plina de vitamine, aceasta salata imbie si prin combinatia de culori, iar plusul de gust este dat de legumele coapte incet in cuptor. Puteti adauga la legumele folosite de mine si altele, in special ardei gras de diferite culori. Cat despre paste, eu am folosit fundite, dar merg si fusilli, si orzo (pastele acelea care seamana cu niste boabe de orez mai mari).

Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.

Ingrediente:
– dovlecel 450 g
– rosii cherry 350 g
– ceapa rosie 1 buc. mare (150 g)
– paste 300 g
– branza feta 180 g
– ulei de masline 60 ml
– sare, piper

Salata de legume coapte cu paste si feta

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneti, intr-o cratita ce poate fi bagata in cuptor, ceapa taiata feliute, rosiile cherry injumatatite si dovlecelul taiat bucatele. Asezonati cu sare si cu piper, stropiti cu uleiul de masline, amestecati si bagati in cuptor. Lasati circa 20 de minute, amestecand din cand in cand. La finalul timpului, legumele ar trebui sa fie inmuiate, dar nu foarte tare.

Salata de legume coapte cu paste si fetaSalata de legume coapte cu paste si feta

Puneti apa la fiert intr-o oala. Adaugati putina sare si, cand clocoteste apa, puneti pastele. Lasati-le timpul indicat de producator, scurgeti-le si puneti-le intr-un castron. Rasturnati peste ele legumele coapte. Adaugati branza feta taiata in bucati si amestecati usor.

Salata de legume coapte cu paste si fetaSalata de legume coapte cu paste si feta

Potriviti salata de sare si piper. Este foarte buna calduta, dar si rece.

Salata de legume coapte cu paste si feta

Calorii: 138 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review