Pui cu sos rosu de ciuperci si vin

Va propun inca o reteta delicioasa si dietetica, perfecta pentru o cina tarzie, in familie. Combinatia de vin alb si ciuperci sotate in unt, parfumata cu un pic de dafin si cimbru, desavarseste fasiile de piept de pui, un pic rumenite. Usor si destul de rapid de pregatit, mai ales daca folositi, ca mine, un amestec din cinci tipuri de ciuperci, congelate rapid pentru a-si pastra aromele. Puteti pune insa si ciuperci proaspete, champignon, pleurotus si alte tipuri disponibile in magazin (eu una nu prea recomand cumpararea ciupercilor din piata, decat daca aveti o persoana de incredere de la care sa luati).

Ingrediente:
– piept de pui fara oase si piele 1 buc. (300 g)
– unt 30 g
– ulei de masline 30 ml
– ceapa 1 buc. mai mare sau 2 buc. mai mici (80 g)
– faina 1 lingurita
– supa de pui instant 300 ml
– vin alb 100 ml
– rosii 3 buc.
– mix de ciuperci 400 g
– sare, piper, dafin, cimbru

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

Intr-un vas nonaderent, puneti o treime din cantitatea de unt si 15 ml de ulei de masline. Caliti ceapa taiata feliute. Adaugati cimbrul si foile de dafin, amestecati bine. Presarati lingurita de faina si, mestecand continuu, lasati pana se rumeneste un pic.

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperciPiept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

Stingeti cu supa instant de pui si vinul alb. Puneti rosiile taiate felii si fierbeti, la foc potrivit, 5-7 minute.

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperciPiept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

Cand rosiile s-au inmuiat, opriti focul, scoateti foile de dafin si lasati sa se raceasca un pic, atat cat este nevoie pentru a putea pasa amestecul cu blenderul. Puneti deoparte sosul rezultat. In acelasi vas nonaderent, puneti inca o treime din cantitatea de unt si sotati ciupercile. Nu mult, doar 4-5 minute. Scoateti ciupercile pe o farfurie.

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperciPiept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

In acelasi vas, puneti untul ramas si 15 ml de ulei de masline si rumeniti un pic pieptul de pui taiat in fasii. Rastunati peste pui ciupercile sotate si sosul de vin. Amestecati usor, potriviti de sare si de piper si lasati sa fiarba usor inca 4-5 minute.

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperciPiept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

Serviti preparatul cald. Il puteti acompania cu o garnitura din cartofi (piure sau cartofi natur) sau il puteti manca, pur si simplu, cu o feliuta de paine.

Piept de pui cu sos parfumat de vin si ciuperci

Calorii: 124 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11