Piure de cartofi cu lamaie si arpagic verde

V-ati saturat de garnitura de orez sau de cartofi prajiti? Va propun atunci un piure de cartofi un pic “altfel”: frecat cu lapte batut in loc de lapte dulce, parfumat cu putina coaja de lamaie si desavarsit ca aroma cu niste arpagic verde. Delicios, surprinzator, usor si rapid de preparat!

Merge cu puiul cu lamaie la cuptor, dar se preteaza si la alte feluri de friptura si la aproape orice fel de peste pregatit la gratar.

Ingrediente:
– cartofi 1 kg
– lapte batut 200 ml (nu-l cautati in poza, era “pitit” in frigider)
– unt 50 g
– usturoi 2 catei
– coaja rasa de la 1 lamaie
– arpagic verde (eu am avut deshidratat, dar daca-l gasiti proaspat cu atat mai bine)
– sare, piper

Piure de cartofi cu lamaie si arpagic

Taiati cartofii cubulete (de preferinta, sa aiba aceleasi dimensiuni pentru a fi gata in acelasi timp) si puneti-i la fiert intr-o oala cu apa clocotind, in care ati pus un pic de sare. Cand au fiert cartofii (intre 15-20 de minute, in functie de soi), scurgeti-i de apa si puneti-i intr-un castron. Turnati laptele batut peste ei, zdrobiti-i si omogenizati-i bine.

Piure de cartofi cu lamaie si arpagicPiure de cartofi cu lamaie si arpagic

Intr-o tigaie nonaderenta, topiti untul si adaugati usturoiul pisat. Sotati usturoiul circa 1 minut, adaugati coaja rasa de lamaie si arpagicul. Amestecati bine, opriti focul si turnati untul parfumat peste cartofii zdrobiti cu lapte.

Piure de cartofi cu lamaie si arpagicPiure de cartofi cu lamaie si arpagic

Omogenizati, potriviti de sare si piper si serviti imediat.

Piure de cartofi cu lamaie si arpagic

Calorii: 110 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    7 Raspunsuri pentru “Piure de cartofi cu lamaie si arpagic verde”

  1. Ana says:

    cred ca e delicios! Cred ca voi face! Draga Andreea , nu te mai vad in lista mea de la facebook, te-ai scos? 🙁 Mi-ar parea rau de tot. O zi frumoasa

  2. Dino says:

    Cum sa ma scot din lista ta… exclus. Eu te vad si la prieteni si pe lista de “like” a paginii. Si cel putin pe pagina am postat aproape zilnic. Chiar nu inteleg cum de nu ma vezi 🙁

  3. Ana says:

    eu nu prea ma pricep la facebook, poate e eroare, ia vezi tu te vezi pe pagina mea?

    http://www.facebook.com/pages/Jurnalul-Anei/129564890391763
    pagina personala te are dar eu am facut – o pe aceea din greseala,eu voiam pagina blogului si m=am prins greu de tot cum se face :)) Pe aceea chiar as vrea sa o sterg dar nu stiu cum se face 🙂

  4. Dino says:

    Vad pagina ta. I-am dat si like. Nici eu nu sunt mare fun Facebook, dar din cate m-am prins pana acum ceea ce postezi pe pagina ta este vizibil doar celor care au dat like. E drept ca daca sunt multe posturi noi sunt destul sanse sa se “piarda” mesajul undeva in josul paginii 🙁

  5. Ana says:

    aha, multumesc frumos 🙂

  6. […] Zilele de “recuperare” au continuat ieri cu niste frigarui de pui, parfumate cu portocale si ghimbir, un pic dulci, un strop picante, fara grasimi si cu vitamine. Iar pentru ca “tratamentul” sa fie complet, am servit frigaruile cu o salata verde. Simplu, usor, dar foarte gustos. Daca preferati ceva mai consistent, puteti alatura frigaruilor si un piure de cartofi cu lamaie si arpagic verde. […]

  7. […] costisitor si, cu minim efort, poate capata noi si surprinzatoare valente. V-am tentat pana acum cu Piure de cartofi cu lapte batut, lamaie si arpagic verde, Piure de cartofi cu sos pesto, Piure de cartofi cu lapte batut, […]

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review