Creveti prajiti in wok cu ghimbir, lemongrass si praz

Asemenea altor fructe de mare, crevetii sunt nu doar foarte gustosi, ci si sanatosi, continand calciu, iod si proteine. Cel mai la indemana este sa cumparati creveti decorticati, eventual din cei mari. E drept ca preturile sunt destul de piperate, dar merita “sacrificiul” din cand in cand, de pofta. Tot de pofta am luat si eu si am ales sa-i pregatesc in stil asiatic, cu ghimbir si lemongrass (planta ce creste in Asia de sud-est, sudul Indiei, dar si Africa Centrala, Brazilia si Guatemala; daca nu o gasiti proaspata, o puteti lua la borcanele din Mega Image). Eu am tras crevetii la wok, dar daca preferati ii puteti face si pe gratar, ca frigarui.

Ingrediente:
– creveti decorticati 300 g
– lemongrass 1 lingurita
– ghimbir ras 1 lingurita
– usturoi 4 catei
– praz 1 buc.
– ulei 2 linguri (in cazul meu, ulei de masline, cu usturoi si ardei picant)
– sare, piper
– pasta de chilli 2-3 picaturi
– lime 1 buc. (pentru servit)

Creveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si praz

Amestecati bine, intr-un castron, lemongrass-ul, ghimbirul, un pic de sare si de piper. Puneti crevetii si lasati-i la marinat, macar 20 de minute. Intr-un wok, puneti uleiul la incalzit si adaugati usturoiul pisat.

Creveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si prazCreveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si praz

Amestecati de cateva ori, pana cand usturoiul isi dezvolta aroma. Adaugati prazul taiat fasiute subtiri si lasati cateva minute, pana cand se inmoaie un pic. Adaugati crevetii, cu tot cu marinada in care au stat, si amestecati usor. Puneti picaturile de pasta de chilli si amestecati in continuare. Atentie, crevetii nu trebuie lasati prea mult pentru ca se intaresc. In functie de marimea lor, sunt suficiente 2-5 minute.

Creveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si prazCreveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si praz

Serviti crevetii calzi, cu bucati de lime alaturi. Daca doriti, ii puteti acompania cu Orez prajit cu taietei.

Creveti trasi la wok cu ghimbir, lemongrass si praz

Calorii: 165 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Creveti prajiti in wok cu ghimbir, lemongrass si praz”

  1. Biancas says:

    Foarte frumoasa si apetisanta reteta.
    Dar nu te supara pe mine…o mica remarca
    Asa naspha suna “Creveti TRASI la wok…”…trasi…e aiurea rau de tot:)
    Scuze ca am spus ce simteam:)
    Pup

  2. Dino says:

    :)) M-am amuzat copios, Bianca… Chiar daca suna “naspha”, asta e adevarul: saracii creveti au fost trasi in tigaia numita wok. Si oricat m-as gandi, zau ca nu gasesc alt termen mai potrivit 🙁

  3. Biancas says:

    Prajiti…nu ar suna mai bine?:))

  4. Dino says:

    Hai ca m-ai convins, desi in mintea mea a trage rapid la tigaie nu este totuna cu prajitul “clasic”, romanesc 🙂

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11