Inghetata de capsune fara zahar si oua

Dupa cum va spuneam acum cateva zile, am reusit sa mai gasesc in piata capsune proaspete – probabil, ultimele pe vara aceasta – asa ca m-am grabit sa pregatesc inca o tura de inghetata. Fara zahar insa, din curiozitatea de a vedea cum iese o inghetata cu indulcitor in loc de zahar. A rezultat o inghetata parfumata si gustoasa, dar cu o textura mai putin cremoasa decat reteta clasica.
Eu am folosit glucoza, cumparata din farmacie, dar poate fi folosit si un edulcorant de sinteza.

Ingrediente:
– capsune, curatate si spalate 400 g
– gelatina 1 pliculet
– suc de lamaie 1,5 linguri
– glucoza 70 g
– smantana pentru frisca (30% grasime) 150 ml

Inghetata de capsune fara zahar

Cu ajutorul blenderului, pasati capsunele impreuna cu indulcitorul si sucul de lamaie. Inmuiati gelatina in doua linguri de apa rece, dupa care adaugati inca doua linguri de apa calda si dizolvati-o la bain-marie sau la foc mic, fara a o lasa insa sa ajunga la punctul de fierbere.

Inghetata de capsune fara zaharInghetata de capsune fara zahar

Puneti gelatina dizolvata peste piureul de fructe. Amestecati bine si lasati sa se raceasca, in  frigider, 20-30 de minute. Bateti smantana pana obtineti o frisca “batoasa” si puneti-o peste piureul de capsune. Omogenizati bine si turnati amestecul in masina de inghetata.

Inghetata de capsune fara zaharInghetata de capsune fara zahar

La terminarea programului, bagati inghetata in congelator una-doua ore inainte de a o servi. Cum in cazul meu, folosirea indulcitorului a fost determinata exclusiv de curiozitate, mi-am permis sa servesc inghetata de capsune cu un topping de caramel 🙂

Inghetata de capsune fara zahar

Calorii: 131 kcal / 100 g.

Puteti obtine inghetata si fara masina: scoateti cutia cu inghetata din congelator macar din doua in doua ore si omogenizati foarte bine (cu o furculita sau cu mixerul la turatie mica). Repetati operatiunea de macar trei ori.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Inghetata de capsune fara zahar si oua”

  1. Intranet says:

    Oare stiti ca glucoza ii jumatate din zahar?

  2. Dino says:

    Intranet, formulele chimice si alte chestii de genul acesta nu au fost niciodata punctul meu forte :P. Asa ca nu as putea sa-ti spun exact ce contine glucoza. Din cate imi amintesc insa, nu scria ceva de zahar pe cutie si, repet, am luat-o din farmacie (adica, imi inchipui ca ar fi trebuit si farmacista sa stie ceva). Apoi, de pe wikipedia inteleg ca glucoza ar fi o monozaharida ce poate fi gasita in plante, deci mai sanatoasa si diferita decat ceea ce numim noi zahar… Ma rog, cine este specialist este invitat sa clarifice “dilema” :).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11