Supa crema de andive – invitatie in Belgia

Cu multe vitamine, putine calorii si un gust usor amarui, andivele au fost descoperite accidental, in Belgia, la mijlocul secolului al XIX-lea si s-au raspandit treptat in intreaga Europa de nord-vest. In prezent, Franta este cel mai mare producator de andive. Andivele se pot consuma proaspete, in combinatie cu lamaie si maioneza, cu anumite tipuri de branza sau cu somon, caviar, fructe de mare. Nu in ultimul rand, se poate face o delicioasa supa crema de andive, care se poate servi rece sau calda.

Ingrediente:
– andive, curatate si taiate 6 buc. (circa 900 g)
– ceapa, taiata felii 190 g
– usturoi 3 catei
– unt 50 g
– cartofi, curatati si taiati cuburi 3 buc. (circa 730 g)
– supa de pui 1 l
– lapte integral 400 ml
– sare, piper
– eventual, pentru ornat, arpagic verde (chives)

Ceapa si usturoiul se soteaza in unt. Se adauga andivele si se amesteca usor.

Se adauga cartofii si supa de pui. Se amesteca si se lasa sa fiarba incet timp de 10-15 minute sau pana cand se inmoaie cartofii. Se lasa sa se raceasca si se paseaza cu ajutorul blenderului. Se pune inapoi in oala, se adauga laptele, sare si piper dupa gust.

Supa crema de andive belgieneSupa crema de andive belgiene

Se orneaza cu arpagic verde taiat marunt si cu frunze proaspete de andiva.

Supa crema de andive belgiene

Calorii: 47 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    2 Raspunsuri pentru “Supa crema de andive – invitatie in Belgia”

  1. Crema de andive... suna bine says:

    Uite o idee de crema interesanta. Am incercat de sparanghel, de ciuperci, dar nu m-am gandit niciodata ca se poate face si din andive… si mai ales in combinatie cu chives… Incerc NEAPARAT…

  2. Dino says:

    Ma bucur ca te inspira reteta. Spor si astept sa-mi spui impresii “de dupa”… 🙂

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review